Utbildning för professionella byggarbetare

Året är nu inne i sin åttonde månad och jag kan bara konstatera att sommaren har börjat gå mot sitt slut (ja jag vet att hela augusti räknas som sommar men för mig tar sommaren slut när semestern/sommarlovet tar slut). Jag börjar jobbet imorgon igen, efter fyra veckor liggande på altanen i (för det mesta) strålande sol är jag redo att ta tjuren i hornen och komma tillbaka till arbetet. Under sommaren har företaget jag jobbar på byggt ut, detta för att rymma fler anställda. Byggarbetarna som arbetade med utbygget var många nyexaminerade från byggakademin, det är tydligen en byggutbildning med kurser inom husbygge, entreprenadjuridik, ritningsläsning och arbetsmiljöansvar, med mer. Det som verkade intressant med utbildningen (som jag fick höra från några grabbar som jag pratade med innan semestern) var att utbildningen fanns på flera platser i landet. En av grabbarna hade utbildat sig i Örebro, medan en annan hade utbildat sig i Göteborg. Tjejen som var arbetsledare hade gått en arbetsledarutbildning i Sundsvall. Efter att ha pratat med cheferna på företaget och hört hur nöjda de var med arbetet är det helt klart är att om man ska få någonting byggt så ska man få tag i personer som har utbildat sig till något inom bygg på de byggkurser som byggakademin erbjuder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *