Pianominnen från förr

Det börjar närma sig skolstart, den tid på året då alla små och stora elever får upptäcka nya underbara faktoider om världen vi lever i. Utöver att de vanliga skolorna öppnar sina portar igen, öppnar också musikskolorna nu såhär i slutet av augusti, början av september. Jag minns själv när jag började musikskolan, det var en onsdag i september 1999, jag och 4 andra barn fick sitta vid varsitt piano, medan läraren stod vid tavlan och ritade tangenter. ”Detta är C, D, E…” sa läraren och gick fram till sitt egna piano för att spela demonstrera hur de olika tangenterna lät. Läraren berättade om vilket finger man ska använda på vilken tangent, ”Högerhands tumme på C, pekfinger på D…”. Efter 45-minuter till en timmes förklaringar fick vi äntligen spela vårat första stycke, Mamma Mia av ABBA. Efter alla dessa år har jag fortfarande inte glömt den låten, mycket beror på att vi fick en pianobok med bland annat Mamma Mia. Just den boken jag fick har nog slutat tillverkats, men den här, Really easy piano collection: 50 hit songs from pop songs to jazz classics har några andra ABBA låtar. Med dagens teknik lär sig nog dagens musikelever av att se gratisvideos på Youtube, men om man vill ha en billig pianobok med många bra och varierande låtar finns det att köpa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *