Vis om säkerhet

Att vara vis blir man inte bara sådär, det tar år av konstant informationssökande och inläsning för att bli vis. Detta är förstås inte sant, givetvis kan man vara vis på en massa olika sätt, om en massa olika ämnen. Ett av dessa ämnen berör säkerhet och hur man bäst skyddar sig från fara i trafiken, såväl som på havet, när man till exempel kör bil, åker båt eller kör cross (finns såklart fler färdsätt, men nämner bara dess tre nu). När man åker båt är det viktigt att man har flytväst på sig under hela resan på öppet vatten, detta gäller både till sjöss och till havs. Som extra säkerhet bör man också ha koll på vädret, en kraftig storm kan få båten att välta. För bilen gäller det att alla i bilen ska ha på sig bilbälte under hela resan. Spelar ingen roll om det är i en småstad eller på motorväg, bältet ska vara på. Crosshjälm är livsviktigt att ha på sig när man åker cross. Oftast ses hjälmar som något ”ocoolt” eller ”onödigt”, men nej kära ungdomar och ”coola” vuxna, crosshjälmar och andra sorters hjälmar är vare sig ocoolt eller onödigt, de är bokstavligen skillnaden mellan liv och död. För ofta har man läst i tidningar eller hört på radio och TV om åkare som struntat i hjälm, och på så sätt hamnat i koma eller ännu värre dött när de ramlat eller krockat. Crosshjälmen ska vara lika självklar som bältet är i bilen eller flytvästen är på båten.

Jag hoppas att ni alla i och med detta inlägget har blivit lite visare nu, och att ni tänker till nästa gång ni funderar på att strunta i säkerheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *