Jakt- & fritidskläder

Att åka och kika på jakt- & fritidskläder är bland det roligaste jag vet, alla dagar i veckan, eller i alla fall en gång i månaden. Det är inte helt lätt att hitta en bra butik med jakt- & fritidskläder med både kvalitet, stort urval och till humana priser (inte billigt, men överkomligt). Men som tur är har jag och min man funnit vår bästa butik någonsin, inte alltför långt hemifrån (cirka 10 mil) och dit åker vi en gång i månaden ungefär.

Kläder för jakt

Eftersom min man jagar så fort han bara hinner så går det åt mycket kläder för jakt, utrustning och andra prylar åt honom. Självklart måste han ha en massa radioutrustning, gps och sändare på hunden och andra mindre billiga saker. Att köpa vapen är inte så billigt heller och har man vapen måste man ha ett vapenskåp. Varma elvästar är ett måste när man sitter på pass tydligen och den har nog kostat närmare tvåtusen kronor, vill jag minnas. Varma bra jackor, byxor och kängor ska man också ha, annars går det inte att jaga. Men jag ska inte klaga, det är bra att gubben har ett fritidsintresse, då kan jag få ägna mig åt det som jag tycker är kul, och det är vandring och hundträning.

Fritidskläder för vandring

Själv är jag glad om jag slipper gå ut och sätta mig i ett älgtorn där jag ska sitta helt still och tyst en hel dag, det är mycket mer än vad jag hade klarat av. Därför får jag inte följa med på jakten! Däremot handlar jag mycket fritidskläder för både vandring och hundträning. Eftersom det är ett intresse som varar över hela året så behövs både varma, tåliga, vattentäta, luftiga, svala plagg för både sommar och vinter. Så ja, jag har mängder med kläder för alla väder!