Lagerautomation som underlättar både förvaring och plock

Hur står det till med lagerhantering och utrymme på din arbetsplats? Letar ni efter en smidig lösning för att underlätta både förvaring och plock där man istället samlar flertalet artiklar, produkter eller gods på samma ställe och slipper springa runt bland olika hyllor? Då kan jag varmt tipsa om att se över möjligheterna för att investera i en lagerautomat. Att ha en sådan på arbetsplatsen innebär stor effektivisering av att plocka produkter och artiklar på ett betydligt lättare då man slipper att springa runt bland olika hyllställ och ibland avdelningar samt våningar på arbetsplatsen. Det innebär på så sätt även en stor förvaringsmöjlighet.

En benämning på flertalet olika typer av lagerautomation

Lagerautomater är en benämning på flertalet olika typer av lagerautomation, så som paternosterverk och hissautomater. Att hitta rätt lagerautomat kan dock kännas lite krångligt ibland. Mitt bästa råd i det läget är att först och främst kontrollera vilket utrymme du har att kunna placera en lagerautomat på. Därefter bör man se över vad för typ av produkter, artiklar eller gods man har tänkt att förvara i den. När du har svaret på dessa frågor är det lättare att kunna leta efter lagerautomation som passar just er och er arbetsplats.

Finns en riktigt, riktigt bra andrahandsmarknad för lagerautomation

Idag finns det ett stort och bra utbud av just lagerautomater på marknaden. Tycker man att en nytillverkad lagerautomat känns lite saftig i priset så finns det faktiskt en riktigt, riktigt bra andrahandsmarknad för just lagerautomation. Jag har sett begagnade paternosterverk och hissautomater som jag aldrig hade kunnat se skillnad på om det var en nytillverkad version eller en begagnad. Oavsett så tycker jag att en lagerautomat är en riktigt bra investering för den som lägger mycket tid på bland annat plock, pack och har problem med sin förvaring.